Vleesvervanger producent Redefine Meat ziet groeikansen nu rundvlees duurder wordt: ’Hoop dat prijs blijft stijgen’

Nu rundvlees een stuk duurder is geworden door de krimpende veestapel, ziet Edwin Bark van Redefine Meat een nieuwe kans voor zijn vleesvervangers. „Ik hoop eigenlijk dat de vleesprijzen door blijven stijgen, zodat we een echt prijsvoordeel gaan zien voor ons plantaardige vlees.”
 Vleesvervanger producent Redefine Meat ziet groeikansen nu rundvlees duurder wordt: ’Hoop dat prijs blijft stijgen’ (telegraaf.nl)

Nu rundvlees een stuk duurder is geworden door de krimpende veestapel, ziet Edwin Bark van Redefine Meat een nieuwe kans voor zijn vleesvervangers. „Ik hoop eigenlijk dat de vleesprijzen door blijven stijgen, zodat we een echt prijsvoordeel gaan zien voor ons plantaardige vlees.”

Nieuwsgrazer

Reacties

+9
Bekkink
Plantaardig vlees??? Groenteboer bedoelen ze!
Farmerbn
Het gaat over het grote geld. Voedsel is het nieuwe goud. Op het oude voedsel zit geen copyright en dat is jammer voor de geldwolven. We gaan van dat oude voedsel (vlees: merkloos zonder copyright) naar het nieuwe ( merk vleesvervanger). Die vleesvervangers hebben een recept en dat recept is straks veel geld waard. Kijk naar coca cola. Die mag je gewoon maken maar je moet afdragen en het recept is geheim.
+1
Benny Telstar
@Farmerbn er is genoeg vlees met een merk erop hoor, bifi, kips, Unox, mora,
+2
grös
@Benny Telstar
Hahaha, sinds wanneer verkopen zij vlees ?
Meestal is vlees het laatste ingredient wat toegevoegd word.
+1
George
Quote Reactie van @Benny Telstar:
bifi, kips, Unox, mora,

Dat noem jij vlees?
+1
Benny Telstar
@George wees maar blij dat koeien een goede vierkantsverwaarding hebben. Ook de kwalitatief lagere delen vinden hun weg in de markt. Juist door de marketing die daar zo hun best voor doet. Mogelijk dat jij elke dag haasbiefstuk eet, maar dan lig je behoorlijk buiten het gemiddelde van de vleesconsumptie van Nederland. Dus ja, een Unox worst noem ik ook vlees, ondanks dat t deels separaten zijn..
+1
George
@Benny Telstar Ja daar heb je wel gelijk in maar het goede vlees ligt bij de ambachtelijke slager. En niet niet elke dag bief van de haas. Dat gaat ook tegen staan. Maar ik heb wel graag lekker en goed vlees.
+2
Realisme
@Benny Telstar denk dat @grös en @George er op doelen dat die Unox worst zo tjokvol zit met van alles wat geen vlees is.
+1
grös
@Realisme
De Mora "Rundvlees bitterbal" is wel extreem, zit nog geen 5% vlees in.
Ik weiger ze ook gewoon als ze rondgaan met zo'n schaal. En dan nog E621 smaakversterker... Dat ze dat nog durven te verkopen.
+1
Kalfje24
@grös ik wacht ook liever op een schaal kippekluif,
(Draaid daardoor ook weleens uit op niets🙂)
+2
Kars
Al wordt vlees 3 keer zo duur. Heb 2 keer per ongeluk zoiets in me mond gehad. Der zit ook wel geteld nul smaak aan.
Farmerbn
@Kars daarom is het recept ook zoveel waard als het wel te vreten is.
+1
Melkboer16
@Kars vrouwen zeggen dat ook over een vibrator
Kars
@Melkboer16 das verkeerde gat duwen....
de hoef
@Kars dat zij mijn vrouw vannacht ook
George
Quote Reactie van @de hoef:
dat zij mijn vrouw vannacht ook

Zat je mis? 😂
+1
de hoef
@George as ze me nie helpe kom ik er nie
+1
de hoef
@George ik reageerde op 0 smaak
George
Weidezicht
@de hoef en?
de hoef
@Weidezicht gelukt
Puddingboer
Ik heb voor de grap de website bekeken en de ingrediënten van al die "verschillende" soorten stukjes vlees bekeken. conclusie het is allemaal soja met nog iets? Oh ja ze zetten overal bij dat het precies hetzelfde is als... waar ik mijn ? bijzet, dat dat kan?
Kars
@Puddingboer net supermarkt. Leggen ze de vegetarische zooi vooraan en vlees variant erachter. Moet wel goed kijken uiterlijk lijkt op mekaar alleen de smaak is gewoon niks.
vaak
@Kars Nou....ik was pas in een hotel en er lagen Vegan chocolade repen.
Heb er stiekem 1 genomen en..... verdomd was nog lekker ook.
Hoe ze dat flikken?
Hooibaaltje
Slinger straks de barbecue even aan met een lekker stukkie vlees..
de hoef
Quote Reactie van @Hooibaaltje:
er straks

al op, of aangebrand
+2
Hooibaaltje
@de hoef lekker op😋😋
Greetje
|De productiekosten van "vleesvervangers" zullen ook door blijven stijgen, ben benieuwd of ze het lukt om de hype van een paar jaar terug nieuw leven in te blazen.
Framos
@Greetje Dat zou je van margarine tegenover boter ook verwachten, zeker bij de huidige prijzen. Gaat ook niet op, gelukkig.
+5
zandhapper
Er is steeds meer belangtelling voor vlees (deel van koe/stier) rechtstreeks van de boer, opvallend ook onder de jongeren , even een uitgave maar dan heb je ook kwaliteit !
Kalfje24
Ik zag nog een onderzoek voorbij komen
van uantwerpen over schadelijke stoffen in kaas en vleesvervangers ,dat past hier wel bij 🙂
Weidezicht
@Kalfje24


(klik om te vergroten)

Kalfje24
@Weidezicht is wel Belgisch onderzoek,maar die belgen zijn goud eerlijk 🙂
+2
George
@Kalfje24 Hier zeggen we altijd , zatte mensen en klein jong zijn het eerlijkste én Belzen. 😁
+2
Farmerbn
Zeker die minderjarige zatte Belgen. Eerlijker vind je niet
Kars
@Farmerbn aleejom
« Terug naar discussielijst

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden vlees , vleesvervangers , rundvlees , veestapel en vleesvervanger geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!